Οι Stocus του... Focus

Διάβασα σε ένα ωραίο μπλόγκ, το "Είμαστε και Εμείς εδώ", τη μετάφραση του... γνωστού άρθρου που δημοσιεύτηκε στο γερμανικό "Focus" (δεν ξέρω αν είναι ολόκληρη ή μέρος της), και θα προσπαθήσω να πω δυο πράγματα με όσο πιο λίγα λόγια γίνεται (αν και το θέμα μπορεί να αναλυθεί πολύ πολύ διεξοδικά), για να μην κουράσω.
Η πρώτη και κύρια παρατήρησή μου είναι πως η τακτική του αρθρογράφου δεν ξεφεύγει από την... πεπατημένη!
Η οποία δεν είναι καθόλου (πόσο μάλλον κατ`...αποκλειστικότητα!) γερμανική!
Είναι μια... διεθνής πρακτική, που περιέχει από φτηνού είδους κριτική, του στυλ πχ: "πως οδηγάνε, πώς τρώνε, πως γλεντάνε, τι πίνουνε οι Ελληνες" και άλλα τέτοια ψωροκουτσομπολίστικου επιπέδου, φθάνοντας να ανακατεύει την αρχαιότητα, τη γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Ελληνας, το... αλφάβητό του, και ό,τι άλλο μπορούν να ανακατέψουν σε μια... καλή ευκαιρία που τους δίνεται!
Αν είναι μόνο αυτό που διάβασα, ή αν είναι όλο το άρθρο στο ίδιο στυλ, είναι προφανές ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας δεν είναι το θέμα τους, αλλά μόνο η... αφορμή για να γράψουν αυτά που ήθελαν!!

Οποιος κάνει τον κόπο να ανατρέξει σε πιο παλιές ίδιου... "κύρους" προσεγγίσεις που προέρχονται από άλλα έντυπα, άλλων χωρών, θα διαπιστώσει αμέσως τις ομοιότητες!
Οπότε είναι σίγουρο πως αν..."τσιμπήσαμε" και νευριάσαμε είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν να πετύχουν! Κακώς κατά την γνώμη μου ασχολήθηκαν τόσο ¨θυμωμένα" τα ΜΜΕ μας με το θέμα αυτό. Επρεπε αναλύοντάς το, να το παρουσιάσουν όπως ακριβώς είχε: Ως ένα χαμηλού επιπέδου, και φτηνιάρικο δημοσίευμα.

Και αν ο τάδε του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών λέει να μην συγχέουμε αυτό που γίνεται τώρα με τις πολεμικές αποζημιώσεις, δεν ξέρω τι απάντηση μπορεί να μας δώσει το "focus" για το τί σχέση έχουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα, και γενικά τα οικονομικά θέματα του κράτους με την συμπεριφορά του... Έλληνα πολίτη!!
Με την ευκαιρία να πω ( μια που κάνουν λόγο για την... συμπεριφορά του Έλληνα) ότι, επειδή έχω γνωρίσει εκατοντάδες Ευρωπαίους έχοντας και πολλούς φίλους, ξέρω πολλούς Γερμανούς αλλά και άλλους, που έχοντας γίνει μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας οδηγούν πχ, πολύ... χειρότερα και από τους Ελληνες!!! Επειδή δε έχω και γνωστούς Ελληνες στο εξωτερικό ξέρω πολύ καλά πως οδηγούν όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι των χωρών αυτών!! Αρα άλλο είναι το πρόβλημα και οι κατά τα άλλα... οξυδερκείς αρθρογράφοι ανά την Ευρώπη δεν το βλέπουν!!!

Αυτά τα όσο πιο σύντομα μπορούσα, καταλήγοντας πως πρέπει πριν νευριάσουμε και το κάνουμε πρώτο θέμα, να κάνουμε μια κριτική ανάλυση, να εκθέσουμε τις..προθέσεις του, ακόμα και να το ειρωνευτούμε, και με κάποιο τρόπο τέλοσπάντων να πάρει την απάντηση που θα "τσούζει" και που του αξίζει...
Χωρίς να μασάμε από "εγκυρότητες FOCUS" και τρίχες...
Γιατί, φιλαράκια του "focus", και η κριτική ανάλυση σε αυτόν τον τόπο πρωτοεμφανίσθηκε!!

Εκτός αν το αναφέρετε κι αυτό στο... άρθρο σας και δεν το πρόσεξα..!

2 σχόλια:

Αν αυτό κατάλαβες απο αυτά που γράφω δεν ξέρω.
Ξέρω όμως πως το τσίτωμά μας και η οργή μας ήταν σαν να τους στείλαμε λουλούδια..
Ενώ αν κρατούσαμε τα νεύρα μας για πάρτη μας, και ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΑNΕ τα MME μας το πόσο ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΗ, ελεεινή, και ΦΘΗΝΙΑΡΙΚΗ, είναι η πρακτική τους, τότε θα παίρνανε την απάντηση που τους πρέπει.
Τώρα χαίρονται...
Αλλά, βλέπεις, είδαμε "FOCUS" και... ψαρώσαμε από την "εγκυρότητά του". Που να...τολμήσουν οι αναλυτές μας να κάνουν ανάλυση στα μεγάλα κανάλια για το περιεχόμενου "κοτζάμ FOCUS".
Μαλλί κλάνουν τα χρυσά μου.
Ενω αλλού θα τους είχανε κάνει ΡΟΜΠΕΣ.

 

Και βέβαια όχι αδίκως νευριάσαμε.
Το θέμα είναι τι απάντηση τους δώσαμε.
Και για αποφυγή παρεξηγήσεων έκανα μια μικρή προσθήκη στο θέμα.

 

Δημοσίευση σχολίου