Του χότζα ο...γάϊδαρος!

Κάποτε, λέει, ο χότζας γυρνούσε από το κτήμα του σέρνοντας το γάϊδαρό του, και πάνω στον γάϊδαρο καθόταν το μικρό του παιδί.
Συνάντησαν κάποια στιγμή μια ηλικιωμένη γυναίκα και, αφού χαιρετιούνται, λέει αυτή στον χότζα:
-Καλά, έχεις το μικρό πάνω στον γάϊδαρο και εσύ, γέρος άνθρωπος, περπατάς;

Αφού έφυγε αυτή το ξανασκέφτεται ο χότζας και, τι να κάνει, ανεβαίνει αυτός στον γάϊδαρο και ο μικρός περπατούσε και τον έσερνε. Παρακάτω βλέπουν έναν άλλο. Αφού χαιρετιούνται του λέει του χότζα:
-Καλά δεν ντρέπεσαι να έχεις μικρό παιδί να περπατά και συ να κάθεσαι πάνω στον γάϊδαρο;

Τι να κάνει ο χότζας, κατεβαίνει και αυτός και περπατούσαν με το γιό του και ξωπίσω τους ο γάϊδαρος. Ωσπου συναντούν και τρίτον στο δρόμο τους. Και τους λέει:

-Στάλα μυαλό μωρέ δεν έχετε μου φαίνεται! περπατάτε και οι δυό σαν τους χαζούς και έχετε τον γάϊδαρο να κάνει περίπατο χωρίς να κάθεται κάποιος πάνω του;

Τρελάθηκαν ο χότζας και ο μικρός!!!

Οπως ακριβώς τρελαίνεται ο καθένας μόλις ανακαλύπτει πως ο κόσμος πάντα κάτι θα βρει να πει και να κριτικάρει όσο κι αν προσπαθεί κάποιος για το σωστότερο!

Και σίγουρα, ο καθένας που το διαβάσει, μπορεί να το... προσαρμόσει άνετα στις δικές του περιπτώσεις και να διαπιστώσει μόνος του τις αλήθειες του.

Θα μου πεις τώρα: -Ρε φίλε αμα σου λέει άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος και καθένας και μια γνώμη, ε λες "παράξενος είναι ο κόσμος" και φυλάγεσαι. Εμ άμα αυτές τις παραξενιές στις λέει το ίδιο άτομο; Και πότε το γλυκό του ξυνίζει, και το πικρό του γλυκίζει, και δεν φχαριστιέται με τίποτα; Τότε τι κάνεις;

Εε τότε εμπίπτει σε άλλη παροιμία! Αυτή που λέει:
"Της κακιάς και της κοντής... απαυτής και οι τρίχες της, της... φταίνε "!!
Ε, είπαμε δεν το λέω εγώ! Η παροιμία!

Κι αφού το λέει η παροιμία πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας..!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου