Περί... "πιστεύω"

Είναι κάτι παραπάνω από συνηθισμένο στις μέρες μας αυτό που λέμε διγλωσία. Δηλαδή άλλα να λεμε "on the record", και άλλα "off the record"! Λλλιώς να σκεφτόμαστε μέσα μας και άλλα να βγάζουμε προς τα έξω...
Και δεν εννοώ βέβαια απλές αντιφάσεις, που μπορεί από σύγχιση να πέσει κάποιος ή από κεκτημένη ταχύτητα ή εν βρασμώ. Ούτε για κάποια πτυχή του εαυτού μας που μπορεί να μην θέλουμε να φανερώσουμε. Μιλάω για την προγραμματισμένη διγλωσία! Την συμπεριφορά κατά την οποία κάποιος δεν πιστεύει σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που λέει και βγάζει πρας τα έξω.

Είναι λοιπόν τόσο συνηθισμένο αυτό στους καιρούς μας, που σχεδόν δεν πιστεύει ο ένας τον... άλλον γι αυτά που λέει ανοιχτά!! Ολοι ψάχνουν να βρουν τις... κρυφές αιτίες και επιδιώξεις σε αυτά που λέει ο άλλος! Μάταια κάποιος προσπαθεί να... πείσει ότι αυτά που λέει τα πιστεύει και πως τα ίδια θα έλεγε και θα πίστευε και κατ` ιδίαν... Δεν γίνεται πιστευτός αφού στις μέρες μας η διγλωσία και η έλλειψη ευθύτητας είναι ο κανόνας!! Η "αγνή ψυχή" που υπήρχε σε μεγαλύτερο βαθμό στο παρελθόν, είναι δυσεύρετη...

Και φαίνεται "αφύσικο" στην εποχή μας να λέει κάποιος ανοιχτά αυτό που πιστεύει! Και αν το ισχυρισθείς θα σε πουν η τρελλάρα ή θα σε συκοφαντήσουν για το λάκκο της... φάβας!!

Και όμως υπάρχουν. Κάποιοι που ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ αυτό που λένε και κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι συνεπείς με αυτά που πιστεύουν. Και αν δεν μπορούν να εφαρμόσουν ΟΛΑ όσα πιστεύουν (λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών πχ), τουλάχιστον να ΜΗΝ κάνουν σε άλλον αυτά που ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ όταν τους τα κάνουν οι άλλοι.

Οσο και αν φαίνεται "περίεργο" στους κρυψίνοες και πλαγιοσυμπεριφερόμενους... υπάρχουν ακόμα τέτοιοι.
Ευτυχώς...

Υ.γ.: Με την ευκαιρία θα ήθελα να στείλω τα χαιρετίσματά μου σε κάτι... "πουλάκια" που φάνηκαν με "ανώνυμα" ειρωνικά σχολιάκια ( εμ τι; επώνυμα;), να τους πω πως οι ενδείξεις για την προέλευση τους είναι σαφείς, και να τους πληροφορήσω βέβαια πως με ιδιαίτερη ΧΑΡΑ (!!!) και Ικανοποίηση θα ΔΙΑΓΡΑΦΩ τα σχόλιά τους!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου