Με τα ίδια Κόλπα πάντα...

Τι κι αν περνάνε οι καιροί, τι κι αν τα χαστούκια σου έρχονται το ένα πίσω από το άλλο.
Και χθες και προχθές και πριν ένα χρόνο, και πριν από δέκα, τα είδες τα ξαναείδες τα έπαθες, κάθε λίγο και λιγάκι απομένεις δίχως ελπίδα δίχως όνειρο, δίχως αύριο, κι ενώ εσύ τρέχεις, φτάνουν οι άλλοι. Κι ενώ εσύ μυρίζεις χορταίνουν οι άλλοι! Με τα ίδια κόλπα, με την ίδια μέθοδο, με το ίδιο πάντα θράσος, εδώ και χρόνια.
Κι εσύ απλά..ψάχνεις! Και ψάχνεσαι! Και μπερδεύεσαι στους λαβύρινθους της προσπάθειάς σου να εξηγήσεις. Αναλύσεις , απόψεις, τοποθετήσεις, ειδικών, ειδημόνων, αυθεντιών, και ένα σωρό. Και σου λένε! Σου λένε, σου λένε, σου αναλύουν, αλλά ένα πράγμα δεν πρόκειται ποτέ να σου πουν, ίσως γιατί μετά μπορεί και να μην τους έχεις πια...ανάγκη!!
Και αυτό πρέπει να το μάθεις μόνος σου. Πόσο εξωφρενικά απλό είναι να βλέπεις από την κάθε συμφορά σου, από του καθενός την συμφορά, και πριν και τώρα και μετά και πάντα, (οι δεκαετίες άλλωστε δεν έχουν σχέση με αυτά, το μόνο που αλλάζει είναι οι τεχνολογικές ευκολιες και πρόοδοι) από τη χαμένη σου ελπίδα απο την ανέχειά σου κι απο του παιδιού σου το προδομένο όνειρο...ποιος τελικά ωφελείται???
Ποιος??? Αν τον εντοπίσεις, το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις βρει και τον...αίτιο!
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος...

Ναι! Μη με κοιτάς σα χαζός!
Και γω έτσι κοιτούσα αυτόν που μου το πρωτοείπε...

4 σχόλια:

Ούτε σε αυτό ξέρουμε αυτόν που θα ωφεληθεί, αλλά σίγουρα δεν θα είμαστε εμείς:

 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο Μεταναστευτικό - Γραφικά, Εικόνες, Avatars, Icons

 

 

Μεγάλο και πολύπλοκο το όλο θέμα. Προς το παρόν να πω αυτό: Για να πέσει στα δίχτυα κάποιου ανθρώπινο θήραμα, πολλες φορές χρησιμοποιείται και ανθρώπινο δόλωμα...

 

Ήρεμα φίλε μου, αυτό είναι..ζωή! Αγώνας , πέσιμο και σήκωμα,μάτωμα των γονάτων και ανάσταση ψυχής.Θέλει δύναμη, θέλει πάλεμα ..θα μου πεις..αξίζει; αξίζει..είναι ζωή.Ξέρω πόσο άσχημο είναι να πονάς απο πολλά, προδοσία, χαμένα όνειρα , επιδιώξεις χωρίς αντίκρυσμα .Η θέα των άσχετων που επικρατούν και των αξιών που χάνονται στο βωμό του συμφέροντος ΟΜΩΣ ο αγώνας είναι το ..ταξίδι , η διαδρομή ...πάντα υπάρχει το φως, υπάρχει αυτό που θα μας κάνει να σηκωθούμε αρκεί να μη το βάλουμε κάτω και να που με αυτό που το θεωρώ έμβλημα μου "κι αυτό θα περάσει".Τώρα γιατί γίνονται ολα αυτά; ποιός ξέρει; ίσως για να χαρούμε περισότερο όταν θα έρθει η δικαίωση.Καλή εβδομάδα.

 

Βέβαια και δεν το βάζουμε κάτω αχτίδα!!!
Βέβαια και η ζωή είναι αγώνας!!!

Μόνο να ξέρουμε αν αυτό που παλεύουμε και μας ζορίζει καμμιά φορά μπορεί να είναι και...τεχνητό
καιμκάποιους να ωφελεί η δική μας δυσκολία!

Σκέψου πχ να ζορίζεσαι εσύ με το δάνειό σου επειδή κάποιος ήθελε να κερδοσκοπίσει από την τραπεζική κρίση!!
Και εσύ να μην το μάθεις ποτέ!!

Παλεύουμε εννοείται τα προβλήματα και τις ζημιές αλλά:

Σκέψου κάποια από αυτά να μην είναι τυχαία αλλά τεχνητά δημιουργημένα από κάποιον που ωφελείται (ενώ εσύ ζορίζεσαι!) και γι αυτό τα δημιούργησε!
Κι εσύ να μην το μάθεις ποτέ!!

Πόσο εύκολα θα σου το ξαακάνει...

Ευχαριστώ για το σχόλιο.

 

Δημοσίευση σχολίου