Λόγος Μετεκλογικός

"Θέλω να σας ευχαριστήσω και να χαιρετήσω την απόφασή σας που με τιμά! Ευχαριστώ που με τιμήσατε με την ψήφο σας, δώσατε μια ηχηρή απάντηση σε όσους πίστεψαν και ήλπιζαν στην καταστροφή μας.Είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνω με την απόφαση τη δική σας, και εγώ και το επιτελείο μας θα δουλέψουμε σκληρά για να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε.
Θα είμαστε πλάι σε όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς παρωπίδες, θα είμαστε μαζί σας στην πάλη για μια καλύτερη χώρα, για ένα αύριο με όραμα.
Αλλά, κυρίες και κύριοι, δεν είναι πια ώρα για λόγια. Είναι η ώρα για σκληρή δουλειά, είναι η ώρα που πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε σκληρά για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Για τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Για τα ζητήματα που αφορούν τους νέους μας, την παιδεία, την ανεργία, την οικονομία. Ολοι στον αγώνα για την ανακούφιση των ασθενέστερων, για την κοινωνία της αλληλεγγύης την κοινωνία της προόδου και της ευημερίας.
Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για το αύριο, ενωμένοι θα πορευτούμε στην κατεύθυνση της κοινωνικής ευημερίας και προόδου, μαζί θα πολεμήσουμε τις αδικίες, τις ανισότητες, και τις δυσκολίες..."

Τρεις μήνες μετά

"Είμαστε ακόμα στην αρχή των μεγάλων αλλαγών που προσδοκούμε για τον τόπο, η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν δραματική, παλεύουμε να ισορροπήσουμε τα πράγματα, είμαστε σε καλό δρόμο, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στη στήριξη του λαού."Εξι μήνες μετά

"Όπως υποσχεθήκαμε και πριν αναλάβουμε καθήκοντα δεν πρόκειται να μπουν νέοι φόροι. Θα πρέπει οι πολίτες να είναι σίγουροι γι αυτό. Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ δεν πρόκειται να πάρουν αύξηση για φέτος. Η αντιπολίτευση αντί να σπέρνει φήμες περί διαφόρων αυξήσεων, καλό θα ήταν να κάνει λίγο αυτοκριτική και να απολογηθεί για το χάος που παρέδωσε."Ένα χρόνο μετά

"Βρισκόμαστε στη δίνη της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως. Δυστυχώς τα πράγματα δεν δείχνουν να εξομαλύνονται στο άμεσο μέλλον και είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε σε ρυθμούς που μας επιβάλει η διεθνής συγκυρία. Για τις αυξήσεις των μισθών πρέπει να ξέρετε ότι εμείς μαχόμαστε για τον εργάτη, και τον χαμηλόμισθο και δεν θα παραιτηθούμε από το να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς, επί του παρόντος πάντως λόγοι ευθυγράμμισης με τα κοινοτικά δεδομένα δεν μας επιτρέπουν αύξηση μισθών η συντάξεων, καθώς η οικονομική κατάσταση είναι πολύ πιεστική και ο δημοσιονομικός έλεγχος απαιτεί σκληρό αγώνα.
Για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης πρέπει να γνωρίζετε ότι αντιστεκόμαστε με πάθος στις ολοένα και αυξανόμενες κοινοτικές πιέσεις.
Για την φοροδιαφυγή ετοιμάζουμε ένα νομοσχέδιο που, πιστεύουμε, θα λύσει πολλά προβλήματα, ενώ οι ελάχιστοι νέοι φόροι που θα μπουν από τον επόμενο χρόνο, ήδη στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης ισχύουν εδώ και αρκετά χρόνια οπότε ήταν αδύνατο να τους αποφύγουμε.Εξ` άλλου θα είναι δίκαιοι φόροι.
Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ δεν πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά, ενώ καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων αφού έχει πέσει πολύ χαμηλά η τιμή του αργού πετρελαίου αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο...
Πάντως δεν πρέπει να νομίσετε ούτε για μια στιγμή ότι θα πάψουμε την μάχη μας για ένα καλύτερο αύριο της χώρας..."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου