Απλά για να...σκέφτομαι

Ετσι είναι! Αμα είσαι λίγο...μπουχτησμένος, ή δεν έχεις χρόνο ή καθαρό μυαλό για να ασχοληθείς πιο συστηματικά, βάλε και λίγο αγανάκτηση από κοινωνικοοικονομικοπολιτικά κλπ, τότε το ρίχνεις σε διάφορους συλλογισμούς, και αφήνεις το μυαλό να "παίξει" σε διάφορες πορείες και διαδρομές από τη γειτονιά σου μέχρι το σύμπαν, και ακόμα παραπέρα!
Και άμα αρχίσει η...κεφάλα να φέρνει τέτοιες στροφές, άντε και να σε δω πώς θα τη σταματήσεις! Από πού να τη...συμμαζέψεις!
Ετσι και γω τελευταία βασανίζομαι με σκέψεις για την οικονομική κρίση και το ζόρι του κοσμάκη να ανταπεξέλθει ακόμα και σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, και εκεί που τα σκέφτομαι αυτά, τσουπ! Να μπροστά μου και το θερμοκήπιο να με απειλεί μέσα από τα δελτία ειδήσεων με κλιματικές αλλαγές, και ρεπόρτερ από τον βόρειο πόλο γεμάτοι τρόμο να μου θυμίζουν ότι ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία, οι πάγοι λιώνουν και υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο σε λίγα χρόνια, στον καναπέ που κάθομαι στο σαλόνι και διαβάζω, να κόβουν βόλτες...χάνοι, λαυράκια, και τσιπούρες!!!
Πανικός σκέτος δηλαδή! Από πού να φυλαχτείς!! Τέλος πάντων στην προσπάθειά σου να ηρεμήσεις αλλάζεις θέμα μέσα στο μυαλό σου, αλλά ξανά τσούπ: Να κάτι πυρηνικές απειλές ενόψει που φοβερίζουν τον πλανήτη, που άμα τις συνδυάσεις με κάτι, σκονισμένες στα συρτάρια της παραζάλης, προφητείες που μένουν εκεί ανεκπλήρωτες και μας απειλούν με εκπλήρωση σε ζώνουν τα φίδια! "Αει στο κέρατο" λες και ελπίζεις: "Μπας και γίνουν όλα αυτά σε διακόσια, ή τριακόσια χρόνια και τη γλιτώσω και εγώ και τα παιδιά και τα εγγόνια, και μπάς και μέχρι τότε οι μελλοντικοί εκείνοι απόγονοί μας καταφέρουν και μαζέψουν όλους τους παρανοϊκούς της γης και τους μαντρώσουν πουθενά και γλιτώσει ο πλανήτης"!

Και εκεί λοιπόν που βρίσκεις διέξοδο σε μια ελπίδα και ετοιμάζεσαι να πέσεις για ύπνο και να πάψεις να ανησυχείς για τα επόμενα εκατό χρόνια, να και σου χτυπάει κατάμουτρα, σαν ανάποδο χαστούκι, η διαφήμιση στην τηλεόραση! Ποια διαφήμιση? Μα της καινούριας, της "προσεχώς" ταινίας! Ποιας ταινίας? Έλα ντε! Μα αυτή του 2012!!!
Το 2012, λέει, θα καταστραφεί ο πλανήτης! Και λες: "Τώρα τι γίνεται?" Εδώ δεν έχουμε χρόνο! Απέχουμε μόνο δυο χρόνια! Και σε πιάνει μια ψιλοτρεμούλα ένα πατατράκ, που χειροτερεύει μόλις πέφτει στην αντίληψή σου ότι υπάρχει και αντίστοιχη...προφητεία για το μελλούμενο!!! Και σκέφτεσαι: "Εδώ την έχουμε πατήσει. Γιατί για σκέψου να είναι και αυτή προς εκπλήρωση!! Την κάτσαμε την βάρκα"!

Και τι σου μένει? Εκείνο που σου μένει είναι να εύχεσαι μέσα σου (αν δεν ξέρεις ποιος το προφήτεψε) να το έχει προφητέψει κανένας...βλαμμένος σαν τον Νοστράδαμο που είχε επίσης πει ( από ό,τι λένε οι...ειδικοί) ότι πριν από το 2000 θα είχαμε ελληνοτουρκικό πόλεμο, και δεν του βγήκε!
Η, ακόμα καλύτερα εύχεσαι να το έχει προφητεύσει ο γιος του Νοστράδαμου που ήταν ακόμα πιο άσχετος ώστε τον έπιασαν στα...πράσα να προσπαθεί να πυρπολήσει μια πόλη που είχε προφητεύσει ότι θα καεί!!!
Αλλά άμα το καλοσκεφτείς αυτός ηταν πιο...επικίνδυνος από τον πατέρα του!! Οπότε δεν συμφέρει!

Να! Είδες? Αυτά κάνουν οι σκέψεις!! Γιατί όπως τον έχουμε καταντήσει τον κόσμο, όλο τέτοιες σε πλημμυρίζουν, και όσο και αν θες να τις διώξεις, τόσο στις φέρνουν στο μυαλό αυτοί που σε βομβαρδίζουν καθημερινά με τις διάφορες καταστροφολογικές υπενθυμίσεις! Και άντε μετά εσύ, τόοοσες σκέψεις, βάλτες σε τάξη!
Όχι, άμα μπορείς βάλτες...