...Αχάριστοι!

Λοιπόν παιδιά αύριο είναι η μέρα των φώτων! Η μάλλον η νύχτα χωρίς φώτα!!! Εντάξει γράψαμε και γι`αυτό, αλλά οφείλουμε να γράψουμε και για το άλλο. Αφού κάθε πράγμα έχει δύο (τουλάχιστον) όψεις. Λοιπόν αύριο μην ξεχάσετε και `σείς να σβήσετε τα φώτα σας, για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να μειώσουμε τις επιπτώσεις στον πλανήτη μας!
Να σας δώσω μιά ιδέα. Εγώ, που λέτε, αύριο δεν θα βάλω μπροστά ούτε το αμάξι μου, θα σβήσω τον υπολογιστή μου, δεν θα πάω στην...τουαλέτα για να μην χρειαστεί να ανάψω κανένα φως, δεν θα φάω, άρα δεν θα μαγειρέψω, άρα δεν θα ανάψω την κουζίνα. Θα κυκλοφορώ στο σπίτι με το παλτό,για να μην ανοίγω θέρμανση. Θα φορέσω τα βρώμικα ρούχα γιατί τα πλυμένα θέλουν σιδέρωμα, και το σιδέρωμα θέλει ηλεκτρικό ρεύμα! Σιγά μην ανοίξω την τηλεόραση!
Και τώρα που το καλοσκέφτομαι λέω να προτείνω στις τοπικές αρχές να κόψουν το ρεύμα στην εντατική του νοσοκομείου, από το οξυγόνο των ασθενών, από τα χειρουργεία, από τη μαιευτική, και από όλο το νοσοκομείο! Ολόκληρο νοσοκομείο είναι αυτό! Θα`χουμε μεγάλη εξοικονόμηση!
Εχετε σκεφθεί πόση ενέργεια καταναλώνει ένα αεροπλάνο για να φθάσει στον προορισμό του;
Γι`αυτό λοιπόν αύριο, από το πρωί κιόλας, θα εισηγηθώ στον ΟΗΕ να απαγορευθούν οι πτήσεις διεθνώς! Ναι! Και πρώτες-πρώτες αυτές που πάνε κάτι φάρμακα, λέει, ρούχα, τρόφιμα, και δεν ξέρω γω τι άλλο, εκεί στις Αφρικανικές χώρες! Ναι μωρέ! Άιντε από κει πέρα με δαύτους! Πεινάνε, πεθαίνουν λέει, πίνουν μολυσμένα νερά, και κάτι τέτοια κουφά. Μωρέ δεν μας παρατάνε ήσυχους λέω γώ! Κάθονται και κάνουν όλη μέρα...ηλιοθεραπεία (δεν βλέπεις...χρώμα;) και μας έχουν αφήσει αβοήθητους εδώ στον βορρά να φτιάχνουμε ολομόναχοι τα αυτοκίνητά μας, τα ρούχα μας ,τα εργοστάσιά μας, τα σπίτια μας, και τι σπίτια ε; Όχι σαν και τις καλύβες τους που τις φτιάχνουν σε λίγες μέρες και δεν έχουν ουτε ΙΚΑ, ούτε εργολάβους, ούτε τίποτα! Μιλάμε για σπιταρώνες που μας βγαίνει ο...αδόξαστος να τις τελειώσουμε, και να τις ξεχρεώσουμε!!! Εχω άδικο; Όλα μόνοι μας τα κάνουμε και αυτοί όλο βοήθεια μας ζητάνε! Έλεος πια! Για να δείτε τι αχάριστοι είναι αυτοί οι αφρικάνοι ένα θα σας πω: Ακόμα και τα διαμάντια Τους που είναι (όσα μείνανε) στις δικές Τους χώρες, ε, ακόμα και αυτά δεν πάνε αυτοί να τα βγάλουν και να μας τα φέρουν να μπορούμε και εμείς με την ησυχία μας να κάνουμε τα...κοσμηματάκια μας, παρά αναγκαζόμαστε φίλε μου και τρέχουμε
Εμείς στην Αφρική και στήνουμε ολόκληρα ορυχεία και τους...πληρώνουμε κιόλας για να μας τα βγάλουνε! Και όχι παίξε γέλασε, αλλά μέχρι και ένα κιλό ρύζι μπορεί να στοιχίσει ο κάθε μαύρος για να σου βγάλει πέντε-έξι ψωροδιάμαντα...
Γι`αυτό σας λέω μωρέ! Μη με σκοτίζετε με δαύτους. Ολα τα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου μ`αυτούς τους τεμπέληδες ασχολούμαστε: Η πείνα τους, η ξηρασία τους, οι αρρώστειες τους, και το...κέρατό τους το δίφορο και το τράγιο!!!
Σου κόβω λοιπόν εγώ αύριο και το αεροπλάνο, που σου φέρνει τα φάρμακα που Εγώ εδώ πάνω ξεπατώνομαι να φτιάξω και Εσύ τα θέλεις έτοιμα στο χέρι χωρίς να βοηθάς λίγο, και να δούμε μετά τι θα κάνεις! Γιατί, κύριε αφρικανέ εγω το χρέος μου θα το έχω κάνει. Θα`χω εξοικονομήσει ενέργεια για τον πλανήτη μου. Αλήθεια, για πές μου, Πότε νοιάστηκες εσύ για τον πλανήτη που σε φιλοξενεί και σε θρέφει αχάριστε; Πότε έκανες εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος, πότε σε ένοιαξε αν θα σωθεί η μονάχους- μονάχους; Μπα! Μόνο
η...κοιλιά σου σε νοιάζει και όλο με το φαί ασχολείσαι! Που δεν έφαγες, που δεν τρώς, που δεν...θα φας, και γιατί δεν τρώς, και πότε θα φας, και γιατί τρώνε οι άλλοι, όλο τέτοια. Γι`αυτό σου λέω: Σ`έχει σιχαθεί η ψυχή μου πια!!!
Αλλά, στο ξαναλέω, εγώ το χρέος μου μεθαύριο θα το`χω κάνει και συ κάτσε εκεί, τεμπέλη, να κάνεις ηλιοθεραπεία και να βλέπεις το παιδί σου να πεθαίνει!..

Και`σεις θα μου πείτε: Ας σοβαρευτούμε λίγο! Τι σύμπτωση! Πάνω που θα το`λεγα και γω:

Ας σοβαρευτούμε λίγο...

5 σχόλια:

και γω μαζί σου, αν θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη μπορούμε να κάνουμε ένα σορό πράγματα. μπορούμε να γεμίσουμε τις άχρηστες ταράτσες με φωτοβολταϊκά συστήματα και να παράγουμε ρεύμα.
μπορούμε να κάνουμε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στη Χαλκίδα να εκμεταλλεύεται απλά την αλλαγή ροής του νερού.
μπορούμε να βάλουμε ανεμόμυλους σε όλα μας τα νησιά και οπού έχει στάνταρ αέρα.
και πολλά άλλα που εγώ δεν είμαι ειδικός και δεν ξέρω.

 

ξέρω απλά ότι αν γίνουν όλα αυτά κάποιοι θα νιώσουν τις καρέκλες τους να τρίζουν κάτω από τον καλοταϊσμένο τους πισινό και δεν τους συμφέρει. όποτε τα μποϊκοτάρουν κιόλας.
Έλεος!!!!!! στην Ελλάδα ζούμε, μια χώρα πλούσια σε ήλιο, αέρα και νερό,
ας το εκμεταλλευτούμε επιτέλους

Ας σοβαρευτούμε λίγο...

 

Και εγώ με τη σειρά μου να πω ότι όσο πεθαίνουν άνθρωποι, και ειδικά παιδιά, από πείνα, δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθώ για τα τέτοια. Οχι ότι δεν αξίζουν τα υπόλοιπα, απλώς...έπονται!

 

Νίκο έχεις απόλυτο δίκαιο.
Αυτή δεν ειναι η ωρα της γής είναι της υποτα-γης.
Ειναι υποκριτές.....

Πιο πόλυ με πείραμα υπακοής μου μοιάζει....

 

Φίλε Θάνο, μακάρι να ήταν μόνο υποκριτές. Η εξουσία έχει ρίξει βαριές πάνω μας τις αλυσίδες της απραξίας και μας έχει ποτίσει με το βαρύ παραισθησιογόνο ποτό της,και, έτσι μεθυσμένους μας αφήνει να παραπατούμε τρικλίζοντας, σε δρόμους άλλους περίεργους,άσχετους ενώ αυτή προκλητικά κρυφογελάει με την ηλιθιότητά μας και με την ευκολία που μας έχει θυματοποιήσει και κάνουμε ό,τι ακριβώς την...βολεύει, για να συνεχίσει τη...δουλειά της...

 

Δημοσίευση σχολίου